Ruladă cu mere şi brânză dulce
1. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina în ploaie. Se întinde compoziţia în tava tapetată cu hârtie specială de copt şi se bagă în cuptorul bine încins.
2. Între timp, se curăţă merele, se taie cubuleţe şi se pun împreună cu zahărul şi zahărul vanilat la foc potrivit. Se lasă să fiarbă până scad mai mult de jumătate şi capătă consistenţa unei dulceţi.
3. După ce s-au răcit, merele se amestecă cu brânza de vaci şi fulgii de migdale, iar dacă doriţi să fie mai acrişoară, se adaugă zeamă de lămâie, un pliculeţ de zahăr vanilat şi coaja de lămâie.
4. Se scoate foaia din cuptor, se rulează, se lasă câteva minute să se răcească şi se umple cu crema de mere şi brânză. Se rulează uşor să nu iasă crema, se pudrează cu zahăr şi se ornează cu frunzuliţe de mentă.