Prăjitura cu gem acrișor de fructe de pădure este un deliciu care se face ușor, rapid și e pe placul tuturor. Încearcă o rețetă simplă!

1. În făina cernută cu praful de copt stins în zeama de lămâie, se pune margarina tăiată cubuleţe şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.

2. Pentru cremă, se pune apa să fiarbă şi se amestecă cu grişul, până începe să se îngroaşe. Se lasă să se răcească.

3. După ce s-a răcit grişul, se amestecă cu zahărul, vanilia, gemul şi pesmetul. Se scoate coca, se întinde  într-o foaie potrivit de groasă, se aşază pe tavă şi se întinde crema uniform.

4. Se bagă la cuptorul bine încins şi, cu 15 minute înainte, se presară aluatul nisipos, care se obţine prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se mai lasă puţin în cuptor. Prăjitura cu gem de fructe se serveşte ornată cu fructe confiate sau din dulceaţă şi cu frunze de mentă.