1. Se spală şi se toacă ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei şi se lasă la rece. Mărarul, pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt. Mazărea se scoate din borcan şi se lasă să se scurgă.

2. Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se scurgă şi se amestecă cu ceapa călită.

3. Cartofii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de zeamă. Se amestecă cu celelalte ingrediente şi se condimentează cu sare şi piper. Se mai adaugă pesmet doar dacă este compoziţia prea moale.

4. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se formează chiftelele care se pun să se prăjească în uleiul bine încins. Se scot pe un platou şi se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie. Se servesc cu salată verde şi se ornează cu felii de roşii.