1. Se cerne într-un bol făina, se pune în mijloc margarina taiată cubuleţe, sarea, apa minerală, un praf de boia de ardei, nucşoara şi nucile măcinate şi se amestecă până se obţine un aluat potrivit.

2. Aluatul se lasă 10 minute la rece, acoperit cu o folie transparentă. Se întinde aluatul cu sucitorul pe planşetă şi se taie bucăţi potrivite, care se aşază în forme de tarte, se înţeapă cu o furculiţă şi se bagă în cuptorul bine încins.

3. Se curăţă dovleceii şi ceapa, se spală, se taie rondele şi se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline, până se înmoaie. Se amestecă cu nucile măcinate, se condimentează cu sare şi piper şi dacă este nevoie se mai amestecă cu puţin pesmet.

4. După ce s-au copt, se scot din forme şi se lasă la răcit. Tartele se umplu cu legumele înăbuşite, se mai lasă câteva minute în cuptor şi se servesc calde ornate cu frunzuliţe de busuioc verde, mărar, morcov tăiat cubuleţe şi felii de ridichii.