1. Carnea tocată se amestecă cu oul, ceapa, verdeaţa, sarea şi piperul până se obţine o pastă bine legată. Din această pastă se formează gogonelele de carne, se ung cu apă şi se lasă câteva minute la rece.

2. Separat, se pune o oală cu doi litri de apă la fiert, cu sare şi puţin ulei şi, după ce a început să clocotească, se pun gogonelele de carne să fiarbă. După ce au fiert, se scot cu spumiera şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.

3. Într-o crăticioară, se pun uleiul, roşiile pasate, sarea, piperul, cimbrul, busuiocul şi boiaua de ardei iute şi se lasă să dea în 2-3 clocote.

4. Biluţele de carne se pun în sos şi se bagă la cuptor câteva minute să scadă şi să se rumenească. Se servesc cu garnitură de salată verde sau de cartofi şi se ornează cu busuioc verde sau pătrunjel.