1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie, se adaugă gălbenuşurile şi făina cernută şi se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă în forma de tort, tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor.

2. Într-o cratiţă se pun gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, cafeaua, făina şi laptele. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se fierbe la baie de aburi. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească. Între timp, se prepară siropul. Se pun într-un ibric, zahărul, cafeaua boabe şi pudră şi apa şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate.

4. După ce s-a copt blatul, se lasă să se răcească la temperatura camerei, se taie pe jumătate şi se însiropează. Ciulamaua se amestecă cu untul şi cu lichiorul de cafea. Cu crema obţinută se îmbracă blatul. Se ornează după preferinţă.