Ruladă de curcan cu spanac
1. Se taie pieptul de curcan felii şi se bate ca să se poată rula uşor. Ficatul de vită se opăreşte în apă, cu puţină sare, se scurge şi se taie cubuleţe.
2. Carnea se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se unge cu unt topit sau ulei de măsline. Pieptul ardelenesc se taie cubuleţe şi se amestecă cu ficatul de vită, ceapa tăiată mărunt, oul şi pâinea înmuiată în lapte.
3. Spanacul se alege, se spală bine şi se opăreşte. Se pasează şi se adaugă sare şi unt topit.
4. Se întinde bucata de piept, se pune piureul de spanac, compoziţ ia de ficat şi se rulează cu grijă, să nu se rupă. Se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeşte cu vin şi apă şi se lasă să se rumenească la foc potrivit.