Salată de ton cu crutoane
1. Pentru început, se desfac cutiile de ton şi se pun într-o sită să se scurgă bine. După ce s-au scurs, bucăţile de ton se stropesc cu zeama de lămâie şi se presară cu piper măcinat, alb sau negru.
2. Se pun ouăle să fiarbă şi se lasă 5 minute. Ca să se poată curăţa uşor, se lasă câteva minute în apă rece. Salata verde se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
3. Ciupercile se curăţă, se spală şi se călesc în puţin ulei, cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt. Roşioarele se spală, se crestează la capete şi se ornează cu pătrunjel verde.
4. Pe un platou, se aşază foile de salată şi toate celelalte ingrediente şi se asezonează totul cu sosul preparat din zeamă de lămâie, sare, piper şi verdeaţa tocată mărunt. Când se serveşte acest fel de salată, se combină cu toate ingredientele de pe platou.