1. Pe o tavă de aragaz se aranjează sâmburii de nucă, unul lângă altul şi se bagă câteva minute la cuptor să se coacă. Se scot şi se lasă pe tavă, aşezaţi în ordine.

2. Separat, într-o cratiţă mai mică, se pun gălbenuşurile, vanilia, praful de sare, făina şi laptele.

3. Într-o cratiţă de doi litri se pune zahărul şi se caramelizează. După ce s-a topit zahărul şi a căpătat culoarea arămie, o parte se toarnă peste nuci ca să formeze cranţul, iar cu cealaltă parte se formează crema caramel.

4. Zahărul caramel se toarnă peste cealaltă compoziţie şi, cu un tel, se amestecă până se omogenizează. Crema obţinută se pune la foc mic şi se amestecă încontinuu până începe să se îngroaşe. După ce a fiert, se adaugă untul ca să capete un luciu şi un gust deosebit. Se toarnă în cupe sau boluri şi se ornează cu cranţ. Se lasă la rece aproximativ o oră.