Budincă de cartofi cu cârnaţi şi sos de caşcaval
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Separat, într-un ibric, se pun ouăle să fiarbă. După ce au fiert cartofii, se scot din apă şi se lasă să se răcească.
2. Cât timp fierb cartofii, se dă caşcavalul prin răzătoarea mică, se bat două ouă spumă şi se pun într-un bol, se adaugă smântâna şi se amestecă până se obţine o cremă groasă. Se presară sare după gust.
3. Cârnaţii se taie rondele şi se pun în tigaie să se prăjească în suc propriu. După ce s-au rumenit, se scot şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
4. După ce s-au răcit cartofii, se curăţă de coajă şi se dau prin răzătoarea mare. Se tapetează tava cu unt şi se aşază primul start de cartofi, se presară câteva rondele de cârnaţi şi un strat de ouă fierte date prin răzătoarea mare. Se acoperă cu un alt strat de cartofi şi se toarnă sosul pregătit, se aşază rondelele de cârnaţi şi se bagă în cuptorul bine încins. Se servesc cu iaurt sau smântână şi se ornează cu frunzuliţe de busuioc.