Chifteluţe de dovlecei
1. Se curăţă şi se spală dovleceii şi se dau prin răzătoarea mare. Este bine să-i lăsaţi să se scurgă sau să-i stoarceţi pentru a obţine o compoziţie numai bună de preparat.
2. Brânza se dă prin răzătoarea mică sau se zdrobeşte cu furculiţa şi se amestecă cu dovleceii, ouăle şi verdeaţa.
3. Dacă vi se pare că nu este legată, se adaugă câteva linguri de pesmet şi se amestecă bine. Se formează chiftelele, se trec, dacă preferaţi, prin făină şi se aşază pe un platou.
4. Se pune uleiul să se încingă şi se prăjesc 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte.
5. După ce s-au prăjit, se scot pe un prosop absorbant să se scurgă de ulei. Se servesc călduţe cu iaurt sau cu smântână. Sunt ideale ca aperitiv.