1. Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzavaturile şi se pregătesc pentru ciorbă.

2. Ceapa se taie solzişori, cartofii cubuleţe, iar morcovii rondele. Ţelina se dă prin răzătoarea mare, ardeiul şi gogoşarul se toacă cubuleţe mici iar dovlecelul se taie bucăţi mai mari. Pătrunjelul se toacă mărunt, la fel şi leuşteanul şi frunzele de ţelină. Frunzele de varză se taie fâşii subţiri.

3. După ce s-au pregătit toate legumele, se pun într-o oală cu apă, ulei şi sare după gust. Se lasă să fiarbă, iar spre sfârşit se pun roşiile decojite şi tăiate şi zeama de lămâie şi se mai lasă să dea în 2-3 clocote.

4. Verdeaţa se pune atunci când se serveşte, iar dacă preferaţi puteţi să-i adăugaţi şi puţină smântână.