1. Se curăţă muşchiuleţul de vită şi se pune la fiert cu sare şi piper într-o cratiţă. Se toarnă apă cât să-l acopere iar după aceea se lasă să dea în câteva clocote şi să scadă apa la jumătate.

2. După ce s-a fiert, se aşază într-o tavă, se adaugă sare, piper, miere şi se unge cu ulei şi unt. Se acoperă cu un capac şi se bagă la cuptor.

3. Separat, se spală şi se curăţă cartofii, se lasă întregi şi se pun într-o altă tavă. Se presară sare, ulei şi puţină apă şi se bagă la cuptor, acoperiţi cu o folie de aluminiu.

4. Cu puţin timp înainte de a se scoate friptura de la cuptor, se pune usturoiul pisat, vinul şi rozmarinul şi se mai lasă câteva minute să se rumenească. După ce s-au făcut şi cartofii se scot şi se aşază pe platou în jurul muşchiuleţului. Se servesc cu diferite salate şi cu un vin roşu.