Gogoşari gratinaţi cu ţelină
1. Se curăţă gogoşarii de seminţe şi se spală. Se taie felii potrivite şi se călesc în puţin ulei de măsline până se înmoaie. Se presară sare şi se amestecă din când în când ca să nu se lipească sau să se ardă.
2. Se curăţă ţelina şi se dă pe răzătoarea mică. Peste ţelina rasă se presară puţină sare şi zeamă de lămâie ca să nu se înnegreasca şi să dea un aspect neplăcut acestui preparat.
3. După ce s-au prăjit şi gogoşarii şi au lăsat o zeama deosebit de bună în tigaie, se pune untul într-o formă şi se aşază pe rânduri: un strat de gogoşari, unul de caşcaval, unul de ţelină şi tot aşa, iar la final se acoperă cu un strat gros de caşcaval şi se baga la cuptorul încins pentru 30 de minute.
4. După ce s-au copt, iar caşcavalul s-a înmuiat, se servesc potrivit de calzi ornaţi cu frunze de ţelină. Această specialitate cu gogoşari are un gust deosebit de bun.