Salată de pui cu fasole verde
1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare.
2. Fasolea verde se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă tot în apă cu sare, până se înmoaie. Dacă vreţi să nu îşi schimbe culoarea în timpul fierberii, puneţi câteva picături de zeamă de lămâie.
3. După ce s-a fiert pieptul, se scurge de apă şi se taie fâşii potrivite. La fel se procedează şi cu ceapa, care se curăţă şi se taie solzişori.
4. Se pun şi ouăle să fiarbă, iar după ce s-au fiert se ţin în apă câteva minute ca să se poată curăţa mai uşor. Albuşul se taie fâşii, iar gălbenuşul se dă pe răzătoarea mică. Roşia se taie în bucăţi potrivite şi se amestecă toate ingredientele cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie şi se serveşte ornată cu gălbenuş ras şi caşcaval.