1. Se spală cartofii bine şi se pun la fiert cu coajă în apă cu sare. Se fierb la foc mic pentru a se pătrunde. Altfel, apa scade şi tot adăugând altă apă, procesul de fierbere se prelungeste.

2. Separat, se pregăteşte uleiul într-o tigaie mai adâncă.

3. După ce s-au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcească, iar apoi se curăţă de coajă şi, cu un cuţit ondulat, se taie rondele potrivit de groase. Rondelele pregătite se pun în tigaia cu uleiul încins şi se lasă să se prăjească până ce capătă culoarea aurie.

4. Se scot cu o paletă şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, să nu fie îmbibaţi cu ulei. Se dau cu puţină sare, se presară caşcavalul ras şi se servesc calzi cu diferite salate preferate de micuţi: salată de roşii, de varză, de castraveţi sau de sfeclă roşie.