Salată de crudităţi
1. Se spală şi se curăţă toate legumele şi se taie după preferinţe.
2. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe sau fâşii subţiri. Cu gogoşarii se procedează la fel. Roşiile se taie rondele subţiri, castraveţii, dacă doriţi, îi puteţi lăsa cu coajă şi tăia felii subţiri sau îi puteţi curăţa de coajă şi tăia în funcţie de propriile preferinţe. Pătrunjelul se toacă mărunt şi se freacă cu sare. Ceapa se taie solzişori, astfel încât să dea un aspect plăcut salatei.
3. După ce s-au pregătit toate ingredientele, se pun într-un bol şi se amestecă cu sare, ulei de măsline şi puţin piper.
4. Se lasă câteva minute la rece şi se serveşte alături de frigărui, de friptură de pui la grătar sau de alte preparate din carne.