1. Se amestecă zahărul cu cel vanilat, coaja de lămâie, borşul şi sarea. Se topeşte untul. Se pune făina cernută într-un bol, se face o adâncitură, se pune înăuntru amestecul obţinut, ouăle şi untul topit şi se frământă un aluat moale. Se lasă 5-10 minute.

2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire. Se taie în bucăţi dreptunghiulare cu latura de aproximativ 4-5 cm.

3. Se pune uleiul într-o crăticioară să se încingă şi se ia fiecare bucată şi se răsuceşte puţin ca să capete forma din fotografie, apoi se prăjeşte. Se lasă 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă, se scot cu spumiera şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.

4. Frişca se bate cu puţin zahăr şi cu ajutorul unui poş se ornează fiecare bărcuţă, iar pe deasupra se toarnă dulceaţă de coacăze, fructe de pădure, vişine etc. Pentru un aspect apetisant se pudrează cu zahăr vanilat, în special pe margini.