1. Se face o adâncitură în făină şi se pune la mijloc untul proaspăt, smântâna şi sarea, iar dacă este nevoie se pune şi puţină apă minerală (doar în cazul în care compoziţia este mai tare). Se frământă bine până se omogenizează. Se formează o sferă şi se bagă la frigider pentru aproape 2 ore.

2. După ce coca a stat la rece se mai frământă puţin şi se porţionează. Se unge tava cu unt, se întinde o foaie cu sucitorul, se aşază în tavă şi se pun umpluturile.

3. Umpluturile pot fi de mai multe feluri: nuci, mac, alune sau caşcaval ras. Este alegerea voastră cum împărţiţi coca şi cum presăraţi umplutura. Aveţi mai multe variante de umplutură, căci puteţi să le diversificaţi. Din acelaşi aluat puteţi să obţineţi mai multe tipuri de saleuri sau pateuri.

4. Se bagă la cuptorul încins şi se servesc calde sau reci.