Supă cremă de roşii
1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Aceasta ar fi bine să fie de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate să fiarbă în acelaşi timp cu sarea şi uleiul, iar oala se acoperă cu un capac.
2. În timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul sau se dau prin răzătoare.
3. Se verifică cu o furculiţă dacă s-au fiert toate legumele, iar dacă s-au fiert se scot din zeama care au fiert pentru a se zdrobi cu blenderul până capătă consisten- ţa unui piure foarte fin. Piureul de legume se amestecă cu zeama şi se formează supa –cremă.
4. Se adugă şi sucul de roşii şi se pune la fiert să mai dea în câteva clocote. Se potriveşte cu sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pâine, smântână şi pătrunjel.