Ciorbiţă de legume
1. Se spală carnea de vită în 2-3 ape şi se pune la fiert într-o oală de 3-4 litri. Când începe să fiarbă, se ia spuma, căci altfel îşi schimbă culoarea.
2. Se pregătesc toate zarzavaturile, se curăţă, se spală şi se pun la fiert întregi ca la supă. Se lasă să fiarbă până când zeama scade la jumătate. Zarzavaturile se scot şi se păstrează doar morcovii. Carnea se desface de pe os şi se taie cubuleţe sau se rupe fâşii pur şi simplu.
3. Se pune sucul de roşii peste supă, se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi carnea şi se mai dau în 2-3 clocote.
4. După ce s-a fiert, se dă de o parte şi se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde, tocat mărunt. Adăugaţi lămâie dacă o doriţi mai acră.