1. Se spală puiul, se taie bucăţi şi se pune la fiert într-o oală de 4 l cu puţină sare. Este bine ca atunci când începe să apară spuma, să se aleagă, altfel zeama se va tulbura.

2. După ce se ia spuma şi zeama este limpede, se pun zarzavaturile întregi şi se fierb până ce cantitatea de apă scade mai mult de jumătate. Zarzavaturile se scot din supă şi se dau de o parte.

3. Se strecoară borşul şi se pune la fiert să dea în 2-3 clocote. După aceea, se răstoarnă peste ciorbiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Dintre zarzavaturi nu se păstrează decât morcovii, care se taie rondele şi se pun în ciorbă.

4. Separat, se bat bine ouăle cu smântâna, astfel încăt să nu se formeze cocoloaşe, apoi se toarnă în ciorbă. Se toacă leuşteanul mărunt, se presară în fiecare farfurie şi se serveşte fierbinte cu pâine coaptă pe vatră sau orice fel de pâine.