Tort de ciocolată şi cremă de frişcă
1. Se taie untul bucăţele şi se amestecă bine cu zahărul, făina şi gălbenuşul până se face o cocă. Se pune la rece 30 de minute. Separat, se pregăteşte tava, tapetându-se cu hârtie de copt. Se coace apoi, 15 minute, aluatul de foaie fragedă la o temperatură de 180° C. Se scoate din tavă şi se lasă la răcit.
2. Pentru blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, untul topit şi făina, amestecându-se încet să nu facă cocoloaşe. Se bagă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă 40 de minute la foc moderat. Se scoate din cuptor şi, după ce s-a răcit, se taie pe jumătate.
3. Crema de ciocolată: se mixează untul, zahărul, vanilia, romul şi cacaoa până devin o cremă spumoasă.
4. Frişca se bate până se întăreşte. Pe prima foaie se întinde un strat de cremă de ciocolată, se pune o foaie, un rând de frişcă, o altă foaie, un rând de frişcă. Se glazurează cu ciocolată, floricele de frişcă şi fulgi de migdale.