Cocteil cu fructe de pădure
1. Pentru început se pun paharele sau cupele la frigider să se răcească. Paharele care sunt ţinute la frigider dau cocteilului un aspect plăcut şi foarte răcoritor.
2. Se curăţă fructele de codiţe şi de frunze, se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Se pun câteva fructe întregi de o parte pentru a orna paharele.
3. Se pun într-un vas laptele degresat şi iaurtul şi se mixează cu blenderul până ce devin o cremă spumoasă. Se adaugă fructele de pădure, siropul de fragi, zahărul pudră şi gheaţa zdrobită şi se mai mixează 2 minute la viteză maximă. Compoziţia trebuie să aibă un aspect atrăgător.
4. Ultimul pas al acestui cocteil este ornarea. Se scot paharele din frigider, se pun căteva fructe de pădure în pahar şi se adaugă spuma. Se presară puţin zahăr vanilat şi se ornează cu frunze de zmeură.