Ciorbă de fasole verde cu pui
1. Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spă- late, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi. Dacă nu aveţi în casă suc de roşii, îl puteţi prepara dintr-un kilogram de roşii. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare. Dacă doriţi, puteţi să puneţi sucul la fiert. Este mult mai sănătos.
2. După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul şi o mică ramură de cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute.
3. După ce a fiert ciorbiţa de fasole, se pune usturoiul tocat mărunt pentru aroma deosebită pe care o lasă. Se toacă pătrunjelul, se presară pe fiecare porţie şi se serveşte cu pâine integrală sau de casă.