1. Se spală bine ficăţeii, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Separat, într-o tigaie mai adâncă se pune uleiul la încins ceapa, usturoiul, sarea, piperul şi roşiile date prin răzătoarea mică. Se călesc aproximativ 15 minute pâ nă se face un sos gustos şi cu o aromă specială dată de usturoi. Într-o altă tigaie, se prăjesc ficăţeii la foc mic fără sare deoarece sarea îi întăreşte. După ce s-au prăjit şi ficăţeii, se amestecă cu sosul mai devreme preparat.

2. Separat, se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu sare. După ce s-au fiert se scurg de apă şi se zdrobesc cu mixerul sau cu un tel special, se pune untul, laptele cald şi sare după gust.

3. Se aşază piureul în formă de găluşte pe farfurii şi lâ ngă acestea se pun ficăţeii cu sosul de usturoi. Se servesc cu salată asortată de vară.