Pui cu legume
1. Se taie pieptul în felii de 2 centimetri, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop.
2. Se pune untul într-o tigaie de teflon şi se topeşte timp de 2 minute la foc potrivit. Se adaugă puiul şi se lasă 4 minute. Se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasă încă 4 minute până se rumeneşte. Se presară sare şi piper, se adaugă praful de boia şi se lasă la fiert.
3. Focul se dă la minim şi se aşteaptă până fierbe. După ce a fiert, se pune vinul alb şi se mai lasă un minut, iar în alt vas se adaugă ciupercile tăiate mărunt, mazărea, ceapa, cartofii deja tăiaţi cubuleţe, morcovii tăiaţi fâşii şi fierţi înainte cu puiul deja pregătit.
4. Deasupra se presară parmezanul şi se bagă la cuptorul încins aproape 10 minute. Se serveşte cald garnisit cu pătrunjel, după preferinţă, şi cu feliile de pâine prăjită alături.