Piept de pui cu piure de cartofi
1. Se spală piepţii, se porţionează în 4 bucăţi şi se lasă la scurs. Pe o farfurie se pregăteşte sare, boia, piper şi se trece fiecare bucată prin acest amestec picant. Se unge carnea de pui cu unt sau cu uleiul de măsline şi se mai lasă la rece câteva minute.
2. Într-o tigaie se pune la încins uleiul şi fiecare bucată de piept se aşază uşor pentru a nu stropi, la prăjit.
3. Cât timp pieptul stă la rumenit, se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se spală şi se pun la fiert cu sare.
4. După ce pieptul s-a rumenit se scoate pe un platou, se lasă să se răcorească şi se adaugă peste el câteva frunze zdrobite de cimbru (de preferat cimbru uscat) şi se acoperă cu folie de aluminiu. După ce s-au fiert cartofii, se scurg şi se mixează împreună cu untul, sarea şi laptele până devin o pastă fină şi uşoară. Se serveşte pe lângă pieptul de pui pregătit cu salată de vară, salată de pătrunjel, de varză sau salată de ardei copţi.