Tarta cu cireşe e un desert rapid, simplu şi inedit. Această reţetă e gata în numai o oră şi e absolut delicioasă!

1. Se cerne făina şi se pune într-un castron. Untul, care a stat în prealabil la frigider, se încorporeză cu cuţitul fără să se atingă cu mâna, apoi se apasă cu furculiţa până când compoziţia are aspectul unor firimituri mari de pâine. Se stropeşte apoi cu apa foarte rece în care s-a dizolvat sarea şi se amestecă cu furculiţa în sens circular. Dacă este necesar se mai pot adăuga 2-3 linguriţe de apă.

2. Aluatul se strânge în mâini şi se dă forma unei mingi, fără să se mai frământe, şi se înveleşte într-un şervet şi se dă la rece timp de 20 de minute.

3. Din această compoziţie se îmbracă forma de tartă. Se pune în cuptor în jur de 20 de minute într-o tavă unsă cu grăsime. Se lasă apoi la răcit.

4. Crema de vanilie praf din comerţ se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se răceşte şi apoi se pune peste aluatul de tartă.

5. Cireşele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se pun timp de 10 minute la fiert în 200 ml de apă cu pliculeţele de gelatină. Se lasă puţin la răcit şi se pun apoi peste tartă.