1. Pentru primul aluat, se bat spumă albuşurile cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr, 2 linguri de apă caldă şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă de 20×30 cm şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 de minute.

2. Pentru al doilea blat, se topeşte la cald ciocolata rasă, apoi se bat albuşurile cu 50 g de zahăr şi gălbenuşurile cu restul de zahăr şi apa fierbinte. Se amestecă cele două compoziţii la care se adaugă mai întâi ciocolata topită şi după aceea făina cernută cu amidonul, praful de copt şi cacaua. Se toarnă într-o tavă de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 15-20 de minute.

3. Pentru cremă, gelatina se pune la înmuiat în apă rece, iar căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Se aleg 18-20 de căpşuni pentru ornat, iar restul se pun într-un castron şi se pasează. Se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi gelatina înmuiată dizolvată în vin. Se pune castronul deasupra unui vas cu apă caldă şi se amestecă până se topeşte zahărul şi se omogenizează. Se lasă apoi să se răcească şi se amestecă uşor cu frişca bătută.

4. Primul blat se aşază pe un platou şi se unge cu gem. Se acoperă cu blatul de ciocolată şi după aceea se pune în strat uniform crema de căpşuni. Se lasă o oră la frigider, se taie bucăţi şi se ornează cu felii subţiri de căpşuni, zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.