Frigărui de pui
1. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de 3-4 cm. Se pun bucăţile de carne într-un castron, se dau cu un praf de sare şi piper şi se stropesc cu vin. Se presară o linguriţă de oregano, câteva fire de şofran şi ardeiul iute, curăţat de seminţe, fin tocat. Se amestecă uşor şi la sfârşit se adaugă uleiul, se acoperă cu un capac şi se pune la rece jumătate de oră.
2. Între timp, ardeii graşi se curăţă, se spală şi se taie felii de 2-3 cm, iar ceapa verde şi usturoiul se taie bucăţi mici de aproximativ 2 cm.
3. Pe beţe de frigărui puţin umezite se pun alternativ bucăţi de carne, de ardei gras, de ceapă şi usturoi verde. Se aşază apoi pe grătarul foarte bine încins şi se coc câte 7-8 minute pe fiecare parte. Se servesc imediat cu lămâie, salate de sezon şi garnituri de legume.