Supă de cartofi
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstâ rnacul se taie ca pentru supă şi se pun la fiert într-o oală cu 1,5-2 l de apă şi un praf de sare. Se adaugă ceapa verde tăiată bucăţi de 2-3 cm şi câteva fire de pătrunjel. La primele clocote se spumează, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 15-20 minute.
2. La sfârşit se pun cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierbe în continuare, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele. Se scot firele de pătrunjel şi păstârnacul, se pune uleiul şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote.
3. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, se drege cu ou sau cu gălbenuş şi se aromează cu pătrunjel verde tocat mărunt. Când se serveşte se mai poate adăuga şi câte o lingură de smântână.