Spanac cu ouă
1. Spanacul se spală, se opăreşte în apă cu un praf de sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se taie apoi mărunt şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu puţin ulei. Se condimentează după gust cu sare, piper şi muştar şi se răstoarnă într-o formă unsă cu unt.
2. Se fac cu dosul lingurii 4 adâncituri în care se pun ouăle sparte, ca pentru ochiuri. Pe fiecare ou se mai pune câte un cub mic de unt, se pune tava în cuptorul încins şi se coace, la foc potrivit, 10-15 minute.
3. Separat, se fierb cartofii, se pasează ca pentru piure şi se mixează cu laptele fierbinte, puţin unt şi sare după gust, iar smântâna se amestecă cu telemeaua rasă.
4. Spanacul cu ouăle coapte se serveşte imediat cu piureul de cartofi şi câte o lingură de brânză cu smtânână peste care se presară boia de ardei.