Supă-cremă de pui cu legume
1. Pieptul de pui se spală, se curăţă şi se pune la fiert într-o oală cu 2-3 l de apă. După primul clocot se spumează sau se schimbă apa şi se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul curăţate şi tăiate ca pentru supă.
2. După un sfert de oră se adaugă şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi. Se spumează şi se fierbe acoperit la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până când se fierb bine toate legumele şi carnea. Pieptul de pui se scoate din supă, se toacă mărunt şi se pune într-o oală mai mică cu unt. Se adaugă păstârnacul, morcovii şi cartofii pasaţi şi se amestecă bine sau se mixează. (Se păstrează un morcov fiert pentru ornat.) Se subţiază apoi cu câte puţină supă strecurată şi se pune la foc mic să dea câteva clocote.
3. Se potriveşte la gust cu sare, pătrunjel verde şi smântână. Se ornează cu morcov şi pătrunjel verde şi se serveşte imediat.