1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină (ar fi ideal ca tava să fie în formă de inimă). Se coace la foc potrivit aproximativ 45 de minute.

2. Gelatina se lasă la înmuiat în apă, iar frişca se bate şi se pune la frigider. Jumătate din fructe se mixează cu iaurtul şi zahărul, apoi se adaugă gelatina înmuiată şi două treimi din frişcă, amestecând uşor.

3. Blatul copt şi răcit se taie în două foi, care se ung cu gem şi se umplu cu jumătate din cremă. Se acoperă tortul cu restul de cremă şi se ornează cu migdale tăiate mărunt, cealaltă jumătate de fructe şi frişca păstrată pentru ornat. Se prepară jeleul de fructe folosind sucul de fructe, se lasă puţin să se răcească şi se toarnă peste fructe.