Budincă de portocale cu şodou de vanilie
1. Pentru copt, se foloseşte o formă de budincă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Se unge apoi hârtia cu miere de albine şi se presară cu coajă de portocale confiată.
2. O portocală se taie felii şi se aşază în forma de budincă, iar cealaltă portocală se taie în jumătăţi şi se stoarce. Se freacă untul cu zahărul şi mai târziu cu gălbenuşurile, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă, făina cernută cu praful de copt, 2 linguri de zeamă de portocale şi stafidele. Se amestecă uşor şi se toarnă în forma de budincă. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu şodou de vanilie.
3. Pentru şodoul de vanilie, laptele, smântâna şi vanilia se amestecă la foc mic, până se înfierbântă fără să dea în clocot, iar gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul, până se topeşte tot zahărul. Se amestecă apoi cele două compoziţii şi se mai bat la bainmarie aproximativ 10 minute, până începe să se îngroaşe, având grijă să nu clocotească.