1. Brânza de vaci se pasează şi se freacă bine sau se trece printr-o sită. Se amestecă apoi cu untul înmuiat şi un praf de sare, se adaugă făina cernută şi se frământă bine, 6-7 minute, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie transparentă şi se ţine, la rece de seara până dimineaţa. Aluatul nu trebuie să se ţină la temperaturi prea joase, deoarece brânza dulce poate să îngheţe.

2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 2-3 mm din care se taie fâşii late de 2-2,5 cm, cu care se acoperă bananele curăţate de coajă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul bine încins, la foc iute, 25-30 de minute. După un sfert de oră, focul se reduce la mijlociu.

3. Se lasă să se răcească şi după aceea se pot sevi.