1. Într-o oală mică, cu fundul mai gros, se topeşte untul şi se amestecă rapid cu făina, doar cât să se înfierbânte puţin, fără să se călească. Se stinge cu laptele cald adăugat în porţii mici şi se amestecă energic să nu rămână cocoloaşe.

2. Se ia de pe foc şi când este aproape rece, se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, sarea şi piperul. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul bine încins, la foc tare, 30 de minute. După 15 minute, focul se reduce la mijlociu.

3. Blatul copt se răstoarnă pe un şervet, se curăţă de hârtia de copt, se umple cu compoziţia de şuncă şi se rulează imediat.

4. Pentru umplutură, şunca se taie cubuleţe şi se amestecă apoi cu smântâna, caşcavalul ras, sare şi piper după gust.