1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă ouăle, laptele şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă rapid şi se frământă până se obţine un aluat omogen, care se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră.

2. Pentru umplutură, merele spălate şi curăţate de coajă se dau pe răzătoarea mare şi se călesc în unt. Se îndulcesc cu zahăr şi se aromează cu scorţişoară şi coajă rasă de lămâie. Se adaugă pesmetul şi se amestecă din când în când până se răceşte compoziţia.

3. Jumătate din aluat se întinde într-o foaie subţire şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune compoziţia de mere, care se întinde uniform, iar deasupra se pune cealaltă parte de aluat întinsă într-o foaie subţire. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se coace în cuptorul încins, la foc mijlociu, 35-45 minute.

4. Când se răceşte se pudrează cu zahăr şi se taie felii.