1. Peştele se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă 5 minute deoparte, apoi se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei încins, la foc potrivit, doar câte 3-4 minute pe fiecare parte.

2. Separat, într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei, se căleşte ceapa tăiată solzişori. Se presară jumătate linguriţă de sare şi se căleşte puţin, la foc mic, doar cât să devină ceapa lucioasă. Se adaugă vinul îndoit cu apă, se fierbe înăbuşit 10 minute şi se răstoarnă într-un vas termorezistent.

3. Se presară boabele de piper, usturoiul tocat mărunt, gogoşarul şi roşiile tăiate felii. La sfârşit se pun foile de dafin şi bucăţile de peşte, care se cufundă în sosul din vas. Se potriveşte sosul la gust cu sare şi zeamă de lămâie şi se coace în cuptorul încins, la foc mijlociu, 25-30 minute.

4. Se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte rece.