Carnea de pui cu gutui pregatita la cuptor are o aroma deosebita ce te imbie inca de dinainte de a gusta. Reteta usoara, perfecta pentru o cina sanatoasa.

Ingrediente

un pui de 1,5 kg 3-4 gutui 4 cepe 50 g unt un praf sofran apa sare piper
Mod de preparare:
  1. Se curata puiul foarte bine, se portioneaza si se rumeneste in jumatate din cantitatea de unt. Se scoate puiul si se pune ceapa taiata pestisori. Se lasa aproximativ 10 minute amestecand.
  2. Apoi, se pune puiul, se presara sare, piper si sofran, se acopera cu apa si se lasa la fiert 30 de minute cu capac. Intre timp, se curata gutuile si se taie felii care se rumenesc intr-o tigaie cu restul de unt.
  3. Se pun puiul si gutuile intr-un vas de ceramica pentru cuptor, se toarna si sosul puiului si se lasa la cuptor pentru 30 de minute.