1. Drojdia şi zahărul se dizolvă în laptele călduţ, apoi se toarnă în făina cernută şi se frământă cu untul topit şi un praf de sare. Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 15-20 minute. Ceapa se curăţă, se spală, se taie rondele şi se dă cu un praf de sare.

2. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se căleşte baconul tăiat cubuleţe. Se adaugă ceapa şi se călesc în continuare, la foc mic, amestecând continuu, până se acoperă toată ceapa cu un strat de ulei şi se înmoaie puţin. Se lasă deoparte să se răcească.

3. Aluatul crescut se întinde într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încins 15-20 minute, apoi se presară baconul şi ceapa, roşiile tăiate felii şi smântâna bătută cu brânza rasă şi verdeaţa tocată mărunt. Se pune din nou la cuptor şi se mai coace 30-40 minute.