O tarta aromata, ce isi are originea in bucataria italiana, care te va face sa vrei mai mult. Frageda si savuroasa, tarta cu branza sarata si dovleac e perfecta ca aperitiv sau ca si gustare.

Ingrediente

un pachet aluat congelat 700 g pulpa de dovleac 100 g branza feta sau telemea 4 catei necuratati usturoi 4 linguri ulei 2 cepe rosii o lingura otet balsamic sare piper o lingura zahar o lingura rozmarin
Mod de preparare:
  1. Dovleacul taiat felii sau cuburi si usturoiul necuratat se pun in tava mare de cuptor, se stropesc cu 2 linguri de ulei si se lasa la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, se lasa sa se racoreasca.
  2. Intre timp, in restul de ulei se caleste ceapa tocata timp de 10 minute, amestecand. Se adauga otetul si zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Se trage de pe foc si se amesteca bine cu dovleacul.
  3. Se adauga si rozmarinul, se preseaza usturoiul copt si se extrage miezul care se adauga in compozitie impreuna cu sare si piper.
  4. Se asaza aluatul intins in tava mare de aragaz, se inteapa cu furculita, se pun dovleacul cu ceapa, se presara branza si se aduc marginile aluatului peste umplutura, neacoperind-o de tot. Se coace 30 de minute.

Sursa foto: 123rf