1. Se bat albuşurile cu jumătate din zahăr, până se obţine o spumă densă. Gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr şi 5-6 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă treptat uleiul, apoi făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.

2. Gelatina se pune în lapte şi se lasă la înmuiat. Compotul de ananas se lasă la scurs. Fructele se taie cubuleţe, iar siropul se amestecă cu zeama de lămâie şi se foloseşte la prepararea jeleului de fructe.

3. Blatul copt şi răcit se acoperă cu ananasul tăiat cubuleţe, peste care se toarnă jeleul preparat. Se lasă deoparte până se întăreşte.

4. Brânza proaspătă se pasează şi se freacă cu zahărul pudră. Se amestecă cu gelatina înmuiată deasupra unui vas cu apă caldă, apoi se lasă să se răcească şi se adaugă frişca bătută cu zahărul vanilat. Se întinde pe stratul de ananas, apoi se lasă la rece 1-2 ore, se taie bucăţi şi se poate servi.