Sendvişuri cu chifle de casă
1. Se dizolvă drojdia şi zahărul în puţin lapte călduţ, se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă cu restul de lapte, un praf de sare şi untul topit. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 25 minute.
2. Aluatul crescut se împarte în 16. Se formează sfere mici din aluat, care se pun într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se mai lasă 10 minute la dospit, apoi se ung cu ou, se presară cu susan şi se coc în cuptorul foarte bine încins, la foc potrivit, 20-25 minute.
3. Între timp, pentru umplutură, untul se freacă spumă şi se amestecă cu brânza topită, usturoiul verde tocat mărunt, sare, piper şi pătrunjel verde după gust.
4. Chiflele coapte şi răcite se taie pe orizontală în jumătăţi. Se umplu cu crema de brânză şi mezelurile tăiate felii. Se ornează cu pătrunjel.