Şniţele cu sos de ceapă
1. Se bat uşor şniţelele cu ciocanul de carne şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte să se rumenească puţin, apoi se scot din tigaie şi se lasă deoparte.
2. În uleiul rămas, la foc mic, se căleşte ceapa tăiată solzişori. Se lasă foarte puţin, doar până când devine puţin aurie, apoi se stinge cu vin îndoit cu apă. Se fierbe înăbuşit 10 minute, după care se adaugă sucul de roşii, şniţelele prăjite, boabele de piper şi sare.
3. Se fierbe acoperit, până ce carnea se înmoaie. Din când în când se mai adaugă apă, să nu scadă prea mult sosul din tigaie şi bucăţile de carne să fie acoperite.
4. Se lasă apoi sosul să scadă şi se potriveşte la gust cu sare, boia de ardei şi usturoi tocat mărunt. Se serveşte cu garnitură de cartofi şi salate de sezon.