Tort de ciocolata cu nuci
95 minute
4 portii
Mediu
Combinatia de ciocolata si nuci este una foarte reusita si face din acest tort un deliciu. Cand incercati tortul de ciocolata cu nuci, nu uitati sa pastrati si celorlalti membri ai familiei.
Ingrediente pentru blat
200 g ciocolata menaj
200 g zahar
150 g unt
5 oua
75 g faina
Ingrediente pentru crema
16 bucati miez de nuca
100 g miere
100 g faina
100 g unt
250 ml lapte
Ingrediente pentru glazura
200 g ciocolata neagra
100 g frisca lichida
30 g unt
Mod de preparare:
- Pentru blat, se topeste la bain-marie ciocolata rupta bucati, iar untul se freaca bine cu zaharul.
- Se adauga galbenusurile, unul dupa altul, apoi faina si se amesteca, ciocolata topita si se amesteca si, la final, albusurile batute cu un praf de sare. Se toarna in forma de copt si se coace maximum 30 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca foarte bine.
- Pentru crema, nucile maruntite se pun la cuptor cu faina si se lasa 15 minute. Apoi, se adauga mierea, untul si laptele si se pun pe foc pana se formeaza o crema groasa care se lasa la racit.
- Se taie blatul si se reasaza pe platou cu crema de miere la mijloc. Pentru glazura, peste ciocolata rupta se toarna frisca clocotita, se amesteca pentru a topi ciocolata si apoi se mixeaza cu untul. Se acopera tortul si se lasa la rece pentru 3 ore. Se serveste cu nuci intregi deasupra.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews