Va prezentam alimente care sunt nu doar gustoase in mancare, dar aduc si beneficii sanatatii organismului nostru

Portocala

Le este recomandata anemicilor, astenicilor, diabeticilor, celor cu probleme cardiovasculare si circulatorii. Stimuleaza imunitatea, intarzie imbatranirea, previne cancerul, subtiaza sangele, regenereaza celulele, contribuie la tratarea racelilor, bronsitelor, afectiunilor respiratorii, scade febra, previne acumularea reziduurilor in colon si combate colita.

Hreanul

Ras, este un foarte bun afrodisiac. Totusi, actioneaza si ca un antibiotic de exceptie, trateaza infectiile respiratorii, bolile reumatice, bronsita, digestia lenta, anemia, rinita si chiar paradontoza. Cataplasmele amelioreaza simptomele sinuzitei. Ajuta si la curatarea glandelor oculare, din cauza iutelii pe care o degaja in aer si care duce la lacrimare. Ajuta si la reglarea tensiunii arteriale si la imbunatatirea circulatiei sangelui.

Varza

Este bogata in vitaminele A, C, E, in calciu, magneziu, iod, cupru, mangan si sulf. Vitamina U face ca varza sa fie un aliat in lupta impotriva ulcerului gastroduodenal. Este un puternic detoxifiant al ficatului, previne cancerul, cataracta, polipii intestinali, obezitatea, scade nivelul colesterolului, regleaza tranzitul intestinal, reduce surmenajul, intareste imunitatea. Extern, trateaza rani, dureri articulare, osoase, eczeme, arsuri. Persoanele cu dereglari tiroidiene trebuie sa o consume cu precautie.

Gogosarii

Sunt o sursa importanta de substante nutritive esentiale. Au continut bogat de vitamine si minerale. Sunt puternic antioxidanti. Lipsa de calciu poate fi anihilata cu suc de gogosari amestecat cu suc de ardei gras, in cure de de o luna de zile. Acestia previn cancerul si reumatismul. In plus, previn formarea cheagurilor de sange.

Dovleacul

Este un adevarat medicament impotriva bolilor cardiovasculare si a diabetului, datorita continutului bogat de betacaroten. E sarac in calorii, bogat in fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, nu are grasimi, nici colesterol. Contine acid folic, fiind indicat in anemii. Reduce riscul de cancer de colon, combate viermii intestinali, regenereaza celulele pancreatice, creste imunitatea ficatului, combate tumorile de prostata, alunga insomniile si e recomandat in diete.

Cafeaua

Cafeaua aromata este aproape pe placul oricui. Poate fi considerata medicament, deoarece este un tonic puternic al sistemului nervos central si al scoartei cerebrale. Bun diuretic, imbunatateste circulatia sangelui, dilata caile respiratorii, fluidizeaza mucoasele si echilibreaza compozitia sucului gastric. Totusi, cei ce au insomnii si hipertensiune arteriala trebuie sa o evite.

Ghimbirul

Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, regleaza circulatia sangelui, are efecte analgezice, stimuleaza imunitatea si somnul. Are proprietati antiparazitare, afrodisiace, protejeaza ficatul si stimuleaza metabolismul. Combate tusea, prin actiunea expectoranta, si greturile, chiar si la gravide. Este un bun remediu pentru combaterea racelilor, a senzatiei de greata, pentru pierderea kilogramelor in plus.

Muraturile in saramura

Sunt o importanta sursa de elemente nutritive, benefice, cu precadere in sezonul rece. Sporesc imunitatea, scad riscul imbolnavirii de cancer, reduc procesele inflamatorii, contin vitamina C si accelereaza procesul de detoxifiere. Sunt recomandate mai ales persoanelor cu afectiuni ale tractului digestiv.

Vezi si Beneficiile fructelor si legumelor portocalii