Printre deliciile acestei luni se numara si porumbul fiert. Proaspat scos din oala, aburind si cu sare pe el, parca nu-ti vine sa te mai opresti din mancat. Iti prezentam in continuare cateva sfaturi despre cum sa fierbi cel mai bun porumb vara aceasta!
Obtine cel mai bun porumb fiert in 5 pasi!
- Alege o oala suficient de incapatoare pentru cantitatea de porumb pe care vrei sa o fierbi.
- Indeparteaza frunzele de pe stiuleti si da-le deoparte, nu le arunca. Spala atat stiuletii, cat si frunzele, ca sa indepartezi praful de pe ele, apoi o parte dintre frunze asaza-le pe fundul oalei in care vei fierbe porumbul. Pune apoi stiuletii dupa ce le-ai taiat capetele mici si acopera-i cu restul de frunze.
- Cantitatea de apa se pune cat sa acopere atat stiuletii, cat si frunzele de la suprafata. Daca scade pe parcursul fierberii, apa se completeaza la loc.
- Nu se pune sare in apa in care fierbe porumbul, deoarece aceasta ii va intari. Asadar, sarea se pune direct pe porumb, atunci cand se serveste.
- Porumbul fiert ramas neconsumat se poate congela si servi ulterior, dupa ce se mai da intr-un clocot, pentru reimprospatare.