De regulă, delicioasele preparate de miel sau de oaie sunt pregătite în gospodării cu prilejul sărbătorilor pascale, dar n-ai de ce să nu profiți de gustul său inconfundabil și de beneficiile sale nutritive în orice perioadă din an. Consumată cu moderație, carnea roșie obținută de la ovine poate fi inclusă într-o dietă  sănătoasă și echilibrată, fiind o sursă valoroasă de proteine, vitamine și minerale.

Iată ce trebuie să știi despre beneficiile nutritive ale cărnii de miel și cele mai sănătoase preparate pe care le poți obține

  • De ce ar trebui să incluzi carnea de miel în dietă

Cu cât e mai proaspătă, cu atât mai bine! În comparație cu carnea albă obținută de la pui sau curcan, carnea de miel are un conținut mai ridicat de potasiu, în special atunci când mielul are până într-un an. Potasiul constituie unul dintre cele mai importante minerale găsite în corpul uman, deoarece acesta contribuie, printre altele, la reglarea echilibrului lichidelor din organism, la scăderea tensiunii arteriale, cât și la reducerea retenției de apă. Pe lângă aceste beneficii, carnea de miel este o sursă importantă de vitamina B12, B6, B2, fier, și seleniu, iar conținutul caloric este scăzut, perfect pentru o masă echilibrată. Poate fi inclus fără probleme și în curele de slăbire, mai ales datorită conținutului bogat de L-carnitină, un derivat de aminoacid care se găsește și în suplimentele alimentare destinate arderii grăsimilor. Evită însă consumul de carne roșie dacă suferi de diabet sau boli cardiace.

  • Rolul cărnii de miel în dezvoltarea sistemului imunitar

Probabil cunoșteai deja multe dintre beneficiile menționate mai sus, dar știai că și sistemul tău imunitar poate fi îmbunătățit? Carnea de miel are un conținut ridicat de zinc, o porție generoasă acoperind 30% din necesarul zilnic. Zincul stimulează funcțiile sistemului tău imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virusurilor, fiind totodată o componentă esențială din structura ADN-ului nostru care ajută la sinteza proteinelor în mușchi. În plus, conținutul generos de vitamina B6 contribuie la refacerea globulelor albe și roșii, care au un rol vital pentru imunitatea organismului. Asigură-ți un boost sățios de vitamine și minerale și procură-ți o carcasă de miel proaspătă de la producători de încredere precum Laktotrio.ro, perfectă pentru a începe noua ta dietă.

  • Cum să prepari carnea de miel cât mai sănătos

Felul în care carnea este gătită va spori cu siguranță beneficiile sale nutritive. Atunci când vrei să prepari un miel (sau orice alt tip de carne de altfel), recomandat ar fi să îl pregătești la grill, la cuptor sau prin fierbere lentă pentru a reduce conținutul de grăsimi. Valoarea nutrițională a mielului este puternic influențată și de tăietura acestuia. Tăieturile cu cel mai slab conținut caloric sunt coteltul, coapsele și pulpa, 100 g de carne din aceste porțiuni având în jur de 200 de calorii și 3 g grăsimi saturate.

Ești sau nu convins? Profită de multiplele beneficii ale preparatelor sănătoase din miel și ține cont de moderație. Ai grijă însă să ceri sfatul medicului tău înainte de a include ceva nou în dieta ta zilnică, în special atunci când suferi de afecțiuni care pot fi agravate de consumul anumitor alimente.

Sursa foto: Pexels.com.